Vruchten roggebrood
Smaakvolle variaties
Het vruchtenroggebrood van Van Rogge is net even anders. Het smaakt door de toegevoegde vruchten lichtzoet. De basis voor dit roggebrood is hetzelfde als het fries roggebrood: een lekker smeuïg volkoren brood wat door de lange garing in de oven mooi donker van kleur is en een tikkeltje zoet. Door de toevoeging van gedroogde vruchten zoals rozijnen, appel, vijgen, cranberry en pruim ontstaat een eigen unieke smaak.
Ook voor dit roggebrood geldt dat het grootste bestanddeel Rogge is, gevolgd door water. Naast deze twee ingrediënten voegen we zout toe voor de smaak. De randen van een plakje roggebrood zijn afgewerkt met tarwezemelen. En om het wat langer houdbaar te maken (roggebrood is heel gevoelig voor schimmel) voegen we een klein beetje Melkzuur, Sorbinezuur en Natriumpropionaat toe.
Informatie
Ons roggebrood is Vegan
Ons roggebrood bevat Gluten
De smaak van het vruchten roggebrood is iets zoeter dan het traditionele roggebrood.