Fries roggebrood

Dit overheerlijke roggebrood laat je niet liggen. Een lekker smeuïg brood wat door de lange garing in de oven mooi donker van kleur is en een tikkeltje zoet. 

Het grootste bestanddeel van ons originele roggebrood is, hoe kan het ook anders, Rogge. Naast rogge zit er veel water in het roggebrood. Dit is nodig om van de roggekorrels mooie rogge te maken. Naast deze twee ingrediënten voegen we zout toe voor de smaak. De randen van een plakje roggebrood zijn afgewerkt met tarwezemelen. En om het wat langer houdbaar te maken (ons roggebrood is door de hoeveelheid water gevoelig voor schimmelvorming) voegen we een klein beetje Melkzuur en Sorbinezuur en Natriumpropionaat toe.

 

Ons roggebrood is Vegan

Ons roggebrood bevat Gluten

Over Rogge(brood)

Roggebrood is een heerlijke broodsoort. Roggebrood is daarnaast een gezonde keuze om verschillende redenen. 

 

Ten eerste bevat (volkoren) roggebrood veel vezels. Rogge bevat daarnaast ook veel vitamines en mineralen, waaronder B-vitamines, ijzer en magnesium. Het roggebrood van Van Rogge is veganistisch. Kortom, een gezonde keuze die bovendien nog eens heerlijk smaakt! 


Hoe eet jij je roggebrood? Stuur ons je favoriete recept

de lekkerste recepten zetten we op de website

Ambachtelijk

Volgens traditioneel recept

Gezond & voedzaam

Gemaakt van gehele roggekorrels

Boordevol vezels

Certificaat vezelrijk

Friese kwaliteit

Heerlijk van smaak en zeer smeuïg.